Print
Hits: 2129

KONKURSI I INFORMATIKES per klasat 7,8 dhe 9.

Tashme eshte bere tradite qe cdo fundviti shkollor DAR Elbasan ne bashkepunim me subjektin” ISSETI”  dhe firma “MILLO Color” organizoi  konkursin per nxenesit e shkollave 9-vjecare ne fushen e teknologjise dhe informacionit nga ku dolin dhe tre fituesit me te mire.

Fillimisht u organizua konkursi ne cdo shkolle, ku moren pjese nxenes te klasave te ndryshme. Perzgjedhja e fituesve ne shkolle u kushtezua nga marrja e 50 pikeve e lart. Testi ju dergua shkollave  ne menyre elektronike disa minuta para fillimit te tij. Skema e vleresimit te testit u pasqyrua ne faqen zyrtare te DAR.

Ne fazen finale, pas shpalljes se fituesve ne shkolla  moren pjese 45 nxenes te shkollave te ndryshme.  Vendi i zhvillimit te konkursit kete radhe ishte ne shkollen 9-vjeçare “ Fejzullah Guranjaku”.

Testi I pergatitur nga specialiste te ISSETI ka per qellim te testoje njohurite e marra ne programin mesimor dhe ballafaqimin me te rejat ne kete fushe. Cdo nxenes pati 30 min kohe per tju pergjigjur pyetjeve te testit para kompjuterit.  Permes programit te instaluar,  cdo nxenes pa ne kohe reale piket e marra ne perfundim te testit.

Ne perfundim te testimit u shpallen keta fitues:

 

Falenderojme subjektin ISSETI dhe firmen MILLOCOLOR qe bene te mundur dhuratat per fituesit.

 

 Kliko ketu per fotot.